donderdag 2 april 2015

De evolutie van: Microsoft Windows

Het besturingssysteem Windows kennen we tegenwoordig bijna allemaal.

Microsoft Windows is een van de grootste  besturingssystemen aller tijden maar hoe begon het?




Het oeroude besturingssysteem Windows 1.0 bevatte al enkele basisprogramma's zoals: Paint, een eenvoudige klok een tekstverwerker, een kladblok. Het was nog niet mogelijk om de verschillende vensters met elkaar te laten overlappen


In Windows 2.X kunnen de vensters elkaar al overlappen. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van sneltoetsen.


Hier hebben we Windows NT 4.0 met de taakbalk onderaan in beeld in ook het starmenu waarmee verschillende opties gemakkelijk bereikbaar waren.



Na Windows 95 en Windows 2000 kwam windows XP. Dit besturingssysteem richtte zich volledig op de consument, dit kan je zien door de gebruiksvriendelijke icoontjes en de nieuwe felle kleuren. Windows XP wordt nog door veel mensen gebruikt maar Windows ondersteunt dit niet meer.


Windows 7 kwam al snel op na Windows Vista, waarin vele fouten zaten. Het is nu ook mogelijk om widgets vast te maken aan het startscherm.


Windows 10 is nog niet uitgebracht, maar we kregen toch al een paar uitgelekte screenshots te zien. Het is nu mogelijk om meerdere bureaubladen toe te voegen en Live Tiles te zien, dat zien die vierkante blokjes waarin je actuele info kan zien. 

Nu beschikken ook veel telefoons over het Windows besturingssysteem.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten